Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 17 06 2009, en geplaatst in de categorie ~ maaltijdsalades.

Venkel-feta-granaatappelsalade

Het lijkt wel of ik de laatste tijd alleen maar (vegetarische) salades eet, maar bij deze at ik geroosterde rosevalaardappeltjes met knoflook en tijm en een heerlijk stukje van de bout van een zuiglammetje, ook met knoflook en tijm. Inspiriatie voor de salade deed ik op in het boek Honingzoete vijgen, ingemaakte citroenen van Diana Henry. Ik had nog wat granaatappelpitjes liggen (die blijven dus blijkbaar lang goed in de koelkast) en zij verwerkte ze in deze salade. Heerlijk!

salade

Venkel-feta-granaatappelsalade

* 1 venkelknol, halve komkommer, 1/4 rode ui
* pitjes van een kwart granaatappel
* half ‘rondje’ feta van de geit
* 2 el witte wijnazijn, 6 el lekkere olijfolie
* 2 el gehakte verse bladpeterselie, peper en zout

Meng in een saladebak de wijnazijn met de peper en zout.
Snipper de rode ui en laat deze in de azijn zacht worden.
Snijd intussen ook de venkel in dunne plakjes, voeg de olijfolie toe aan het azijn-uimengsel en marineer hierin ook de plakjes venkel. Laat dit bij voorkeur een uurtje staan zodat de venkel lekker zacht wordt.
Schil de komkommer, halveer ‘m in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne plakjes.
Voeg vlak voor serveren de komkommer, de in stukjes gesneden feta, de granaatappelpitjes en de gehakte peterselie toe aan de salade.

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn