Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 06 06 2009, en geplaatst in de categorie recepten.

Opperdoezer op

Vroeger lag de boerderij in het midden van uitgestrekte weilanden. Nu ligt het fruitbedrijf van familie Goes ingeklemd tussen de nieuwbouw van de Leidsche Rijn. Ik fietste vanmiddag toevallig langs hun┬ plattelandwinkel┬ en daar lagen ze: Opperdoezer Ronde. Ik boende de klei, en daardoor ook wat van de schil, eraf. Kookte de niet eens zo grillig gevormde aardappeltjes in een klein laagje water met een eetlepel (jawel!) zout in 20 minuten gaar. Daarna liet ik ze┬ nog even droogstomen. Ik legde de aardappels in plakjes op mijn bord, gewoon met de (restjes) schil er nog aan.┬ En terwijl de klontjes boter boven de warme aardappelen smolten, schranste ik mijn bord leeg. Meer had ik echt niet nodig!

opperdoezer ronde

Een waardige maaltijd om de derde verjaardag van mijn┬ digitale keuken te vieren, die ooit startte met een recept om zelf friet te maken. Minstens zo feestelijk, als je ze goed bereid!

1 reactie

  1. Karin
    06/06/2009

    Lang zal ze leven! Hieperdepiep … hoera!

    Karin, die nog in feeststemming is van kinderfeestje ;)

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn