Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 30 05 2009, en geplaatst in de categorie ~ buffet/hapjes/tapas/bbq/, ~ groenten/vlees/vis.

Geroosterde (losse) mais van de barbecue

“Waar sommige mensen toch al niet blij van kunnen worden, he?” zei de buurman (goedmoedig, dat wel) tegen de buurvrouw in reactie op mijn enthousiaste verhaal. En laat dat dan maar net de reden zijn waarom ik nu alweer 3 jaar (op 1 weekje na) deze foodblog bijhoud: om het maar niet¬ zo van de daken te hoeven schreeuwen als ik iets lekkers gegeten of iets leuks ontdekt heb.
De buurvrouw vroeg of we lekker hadden gebarbecued en ik zei volmondig ja. Ook vertelde ik haar het volgende:¬
Mais eet ik bij voorkeur alleen direct van de korf (van de barbecue) of uit de diepvries. Evenals met de erwtjes mis ik bij de mais uit blik de knapperigheid. Maar afgelopen week kwam er toch een blikje mais in huize Eediete en dat raakte niet op. De rest werd bewaard om hopelijk nog eens te verwerken. Een klein soepje als voorafje, zo dacht ik vanmiddag. Tot ik besloot te barbecuen en een voorafje niet echt nodig vond. Moorse invloeden wilde ik in mijn barbecue, maar in mijn boeken kwam ik niet leuks tegen met (losse) mais. Tot ik Delia’s favoriete vegetarische gerechten opensloeg en in het boek iets vond over geroosterde mais waarmee ze een soepje garneerde. Zij deed ongeveer dit in de oven, ik op de barbecue. En de mais werd er heerlijk knapperig van, hetgeen ik de ontdekking van deze maand vond.

Geroosterde mais uit blik in een pakketje op de barbecue
Een ideale manier om een restje mais uit blik te verwerken

* restje mais
* klontje boter
* snufje gemalen komijnzaad, plukje Spaanse gerookte paprikapoeder, peper en zout

Laat de mais uitlekken en verspreid ze over 1 of enkele stukken aluminiumfolie.
Verdeel er de specerijen over met de klontjes boter.
Ik hield het pakketje open omdat ik een barbecue met deksel heb en roosterde de mais tot ze krokant was.

Wat stukjes¬ rauwe ham uit deze salade mengde zich per ongeluk met de mais, hetgeen de mais nog lekkerder maakte!

En daarmee heb ik weer eens meegedaan aan het Foodlogevent, dit keer in het thema barbecue! Ook at ik deze Moorse kebabsdeze salade van rucola, rauwe ham en meloen dus, wat paardenhamburgers,¬ lekkere olijven, Turks brood met een dipper en aubergine van de grill¬ bij.

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn