Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 29 05 2009, en geplaatst in de categorie ~ brood/gebak/snoep, ~ buffet/hapjes/tapas/bbq/.

Panzanella

Afgelopen maandag begeleidde ik een workshop Tapas bij SMAAK. Er waren zoveel sardientjes over dat ik het zonde vond om ze weg te (laten) gooien en nam ze mee naar huis. Maarja, die eet je met z’n tweeen ook niet allemaal achter elkaar op en ik ging dus op zoek naar manieren om ze iets langer te kunnen bewaren. Daarover laat ik meer.

panzanella

Maar een paar sardientjes at ik er ook als lunch in een panzanella, een broodsalade. Ik vond een leuk recept hiervoor toen ik op zoek ging voor inspiratie voor de festival-dus-makkelijk-koken deze week op koken.blog.nl. Yvon aka Matisse vult (een) Kook.Rubriek en had dit recept overgenomen uit het boek 100 recepten met de blikopener van Anaïs Bruchner. Niet alle ingredienten had ik in huis, en dus deed ik dit:

Panzanella
lekker lunchgerecht voor 1 persoon

* 2 oude boterhammen
* 1 tomaat,┬ 1 lente-uitje
* rode wijnazijn, olijfolie
* 2 ansjovisfilet, 4 a 5 sardinefilets
* peper

Snijd de korsten van het brood en snijd de rest in hapklare stukken (de korsten gebruik je niet).
Laat een dun straaltje water uit de kraan lopen en houd daar de boterhammen onder.
Knijp het overtollige water uit het brood en leg het brood op je bord.
Besprenkel er wat rode wijnazijn over.
Snijd de tomaat in kleine stukjes, snipper de lente-ui en meng deze door het brood.
Verdeel beide visjes ook in stukjes en meng ze door de salade.
Besprenkel er wat lekkere olijfolie over en breng op smaak met peper en wat zout.

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn