Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 13 05 2009, en geplaatst in de categorie recepten, ~ groenten/vlees/vis, ~ oven.

Experimenteren met asperges: in de Slowcooker

Janneke Vreugdenhil experimenteerde vorige week met asperges en roosterde ze onder andere in de oven. Ze legde ze een half uurtje op 150 graden met wat olijfolie in een gesloten aardenwerken schaal (6 alinea). Tijd om dat experiment eens na te doen.
Maar eerst even een opmerking over het boerenbedrog dat ons deel werd. Prachtige asperges lagen in een kistje uitgestald, Meneer Eediete schuurde ze nog even langs elkaar voor de ultieme test en we besloten ze aan te schaffen. Eenmaal thuis ontdekten we het elastiekje met “Peru” erop en bleken de gekochte asperges erg dun en af en toe zo krom als een hoepel. Helaas ligt deze groentenkraam te ver uit de route om er verhaal te gaan halen, maar kopen doen we er nooit meer.
Goed, terug naar de asperges en het experiment. Meneer Eediete suggereerde de slowcooker (die ene van BK, dus zonder stekker) en dat werd het dus. We schilden de witte asperges zoals het hoort. We maalden er wat zout over en legden bovenop de drie lagen wat klontjes boter om het toch een beetje traditioneel te houden. De Slowcooker met inhoud ging de koude oven, die we op 200 graden (hetelucht) zetten. Na 35 minuten haalden we ze iets te vroeg uit de oven. Erbij puree, lekkere gekookte ham en gekookte eieren.
De asperges waren knapperig en waterig. Soms zonder smaak, soms vol aarde, en soms lekker zoals ze hoorden te zijn. Maar of dat nu de bereidingswijze was of de herkomst, geen idee. Wie probeert het in de Slowcooker met echte, lekker dikke Hollandse asperges in ca. 45 minuten?

2 reacties

  1. […] Afgelopen week werd ik bedonderd toen ik witte asperges kocht. In het kistje vooraan lagen mooie dikke asperges van AAA-kwaliteit, die heerlijk ‘piepten’. Maar thuis vond ik in mijn tasje dunne en kromme asperges met een elastiekje dat Peru als herkomstland verraadde. Tip van de dag is dus: controleer wat ze in je tasje stoppen! […]

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn