Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 11 05 2009, en geplaatst in de categorie recepten.

Moorse bloemkoolsoep met komijn

Afgelopen vrijdag kwam Karin bij mij eten. Ik had me net voorgenomen om weer eens wat vaker mijn kookboeken in te duiken voor nieuwe inspiratie en besloot het menu grotendeels te baseren op de boeken van restaurant Moro.
Vooraf had ik deze bloemkoolsoep met komijn gepland (uit Moro III), en voor het hoofdgerecht wilde ik de Bomba-varieteit voor de paella gebruiken, waarbij ik me zou baseren op een¬ recept uit Moro I. Als toetje¬ had ik cupcakes gemaakt, om de recepten uit deze boeken te testen, en die serveerde ik met verse aardbeien.

De soep maakte niet ik niet helemaal zoals Sam & Sam Clark in Moro Londen voorschreven, deels omdat ik niet alle ingredienten in huis had en deels omdat ik het boek halverwege gewoon maar dichtklapte.

Moorse bloemkoolsoep met komijn

* 1 kleine bloemkool
* 2 kleine uien
* 1 teen knoflook
* 1 el komijnzaadjes
* 1 tl kaneelpoeder
* half blikje kokosmelk
* 4 dl bouillon
* ca 2 dl melk

Zet je soeppan op het vuur en rooster hierin in een paar minuutjes de komijnzaadjes totdat ze beginnen te geuren. Vijzel ze met grof zeezout fijn.
Snipper de uien en de knoflook en bak de uien in een klont boter op laag vuur tot ze goudgeel zien (20 a 30 min). Voeg tegen het einde de knoflook, het komijnzout en de kaneel¬ toe en laat even meebakken.
Maak intussen de bloemkool schoon, verdeel in roosjes en voeg ze toe aan de uien. Voeg ook de warme (!) bouillon toe en kook hierin de bloemkool tot ze gaar is (15 min).
Pureer de bloemkool.
Verwarm de bloemkool met de kokosmelk en voeg zoveel melk toe tot een dikke romige soep ontstaat.
Breng op smaak met peper en zout.

2 reacties

  1. Karin
    05/11/2009

    De soep smaakte inderdaad erg lekker, het Turkse brood paste er goed bij. Ook de paella smaakte me heerlijk. Met de gastvrije ontvangst en rondleiding, en de gezellige gesprekken was het een leuke avond. Nogmaals bedankt … enne … volgende keer bij mij (of bij Rutte).

  2. Edith
    05/12/2009

    Dank je Karin, en een vervolg komt er zeker!

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn