Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 08 05 2009, en geplaatst in de categorie ~ maaltijdsalades.

Salade van raapsteeltjes

De Mediterrane groentenboer wist niet hoe het bosje groen dat ik in mijn handen hield in het Nederlands heette. Het was erg scherp, dat wist hij wel te vertellen. Mijn vermoeden dat ik een bosje raapsteeltjes in mijn handen hield werd bevestigd toen ik een groen blaadje proefde.

raapsteeltjes

Een eenvoudige salade wilde ik ermee maken, maar toen Meneer Eediete belde dat hij toch thuis zou eten, breidde ik ‘m uit. In de voorraadkast stond nog een pot geroosterde paprika’s. Normaal gesproken ben ik niet zo dol op dergelijke kant-en-klaar ingelegde paprika’s, maar deze van Mirza kregen na het uitspoelen van de paprika’s hun zoete smaak terug.

salade

Salade van raapsteeltjes
* 1 bosje raapsteeltjes, 4 aardappelen, 1 lente-uitje
* 1 geroosterde paprika (Mirza)
* blokje feta, 4 eieren
* 2 el mayonaise, 1 flinke tl balsamico-azijn
* verse tijm (evt ook de bloemetjes)
* peper en zout

Kook de eieren (bijna) hard, laat ze schrikken en pel ze.
Schil intussen de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Zet de aardappelen op in koud water en kook ze in ca 10 minuten bijna gaar.
Was en pluk de raapsteeltjes.
Meng de mayonaise met de azijn, tijm, peper en zout tot een dressing en laat hierin de aardappelblokjes iets afkoelen.
Schrik de raapsteeltjes op 2 borden, leg de lauwwarme aardappels in het midden en garneer de overige ingredienten rondom de aardappels.
Draai er nog wat peper en zout uit de molen over en versier met de tijmbloemetjes.

4 reacties

  1. RozeMarijn
    05/08/2009

    Ik vind raapsteeltjes helemaal niet echt scherp. Ik begin te denken dat het aan mij ligt… ‘scherp’ vind ik goede bio radijsjes en niet doorgekweekte rucola.

  2. Edith
    05/10/2009

    Nee hoor, RozeMarijn, ligt niet aan jou, want ik vind raapsteeltjes ook niet scherp. En al helemaal niet als je ze in een salade als deze verwerkt.

  3. Anne
    04/01/2017

    Wat is dit lekker zeg, op deze manier nog niet eerder klaar gemaakt!

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn