Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 03 09 2014, en geplaatst in de categorie w.v.t.t.k..

Eetdagboek: een weekje terug in NL

Als je naast deze ook nog wat andere foodblogs een beetje volgt, weet je dat eetdagboeken erg populair zijn. Het leek mij een leuk idee om mijn weekje terug in Nederland te beschrijven aan de hand van het eten dat ik at.

Zaterdag: Mijn ouders haalden ons op van Schiphol en vermoeid van de reis had ik maar 1 wens als lunch: een kroket op brood. Niet op zo’n klef kadetje, maar gewoon op een bruine boterham. Met boter en mosterd, uiteraard. ‘s Avonds kwam het eerste ding van mijn back-to-NL-bucketlist op tafel: een selectie van de plaatselijke Chin.Ind.’er. Al had dat ook anders uit kunnen pakken, omdat de bestelling per ongeluk bij de naamgenoot in Groningen werd geplaatst, in plaats van in Gelderland.

lekkers van de Chin.Ind.'er

lekkers van de Chin.Ind.’er

Zondag: Ontbeten bij mijn schoonzus die een paar plakken Oude Remeker in huis had gehaald. Een beter eerste ontbijt kon ik me niet wensen. Tijdens een familiereünie kreeg ik een eenvoudige, normaal niet om over te schrijven, high tea op een heen-en-weer-boot over de Limburgse Maas (dat was dan weer wel leuk) en een sapje op het terras na afloop. Onderweg terug zagen we deze Hela-winkel, en hoewel we het niet gegeten hebben, streep ik het toch van de emmerlijst. ‘s Avonds haalden we weer, nu van de Italiaan. Een heerlijke antipasti en de beste lasagne die ik ooit kant-en-klaar heb gegeten.

Maandag: De broodjeswinkel onder ons appartementje in Utrecht was net weer open na een vakantie en niet klaar om ons een ontbijt te serveren. Dus belanden we bij Bagels & Beans. De bageltosti zal ik niet snel namaken. Als lunch brood en jam van de biowinkel en ‘s avonds Surinaams van Sweetie. Uiteraard bestelden we roti kip en moksi meti.

Roti kip!!

Roti kip!!

Dinsdag: Ontbijt in ons appartementje, en daarna met vriendin P. bijgekletst in Hooi. Lekker brood met ik-weet-al-niet-meer-welk-beleg, het ging dan ook om het bijkletsen. Vervolgens kletsten we in Amsterdam bij en at ik bij Op de tuin in de Pijp hun vegetarische menu: bietencarpaccio en de risottoburger. De brownie ruilde ik voor Meneer Eediete’s vruchten-toetje.

Woensdag: Nu wel bij de broodjeszaak beneden gegeten, maar met mijn broodje ging van alles mis. Degenen die me al lang volgen, herinneren ze misschien het eerdere debacle wel bij deze, inmiddels, kleine Utrechtse keten. Dit was echt de laatste keerdam ik er kwam. Lunch en diner was in SpaSereen, een saunacomplex met een prachtig uitzicht over de Maarseveense Plassen. Een dagje relaxen om uitgerust aan de twee drukste dagen te kunnen beginnen.

Donderdag: Vroeg op voor een afspraak, dus at ik een banaan en wat – nog in Californië gemaakte – havermoutrepen in de trein. Lunch had ik met oud-collega Jill van koken.blog (ze zoekt nieuwe collega’s!) en na een bierborrel in Eindhoven aten we met een groep bij Ons – yep, zo heet het restaurant. Mijn mezzes als voorgerecht en de pittige vega-bestilla met linzen waren een prima afsluiting van de dag.

Vrijdag: Ontbijt bij vrienden, heerlijk met een gebakken eitje. Na een koffie met schoonfamilie in Duitsland (net over de grens) en weer een lunch met kroket op brood, en ook een frikandel-pindasaus dit keer, bij mijn ouders, aten we in Utrecht een burger om een bodem te leggen voor opnieuw een avondje in de kroeg. Heerlijke La Trappe Witte schonken ze, maar mijn keelpijn van het vele praten konden deze biertjes niet verhelpen noch verdoezelen.

Zaterdag: Een vrije dag, dus verkenden we onze oude woonplaats. In Lombok aten we een böregi als ontbijt, een grote portie kibbeling van de markt was onze lunch en ‘s avonds genoten we bij MaS. Het Restaurantweek-menu was licht en net zo prima als ik me MaS van jaren geleden herinnerde.

IMG_0431

Voorgerecht bij MaS

Zondag: Om 6 uur ‘s ochtend heb ik nog geen trek, dus at ik pas later in de trein een krentenbol met chocopasta. Het eten in het vliegtuig van AMS->SFO was beter dan de omgekeerde route, dus at ik keurig mijn bakje vegetarische pasta leeg. Omdat de douane- en bagageafhandeling soepel verliepen, waren we snel weer thuis. Na een flinke knuffelbeurt met de poezen was een tosti uit de pan mijn avondeten. Ik ben weer thuis!

.

3 reacties

 1. Lies
  09/03/2014

  Ah, de kroket mis je dus ;) Dat is toch wel mijn guilty pleasure… zeker als het auberginekroketten zijn, mmm! Ja leuk, zo’n eetdagboek. Zo te horen heb je ook een leuke week gehad :)

  • Edith
   09/03/2014

   Nou, ben toch eerder een frikandelmeisje, maar op brood als lunch heb ik liever een kroket. Wat een leuk idee om auberginekroketten te maken, ga ik eens mee aan de slag.
   En ja, was erg leuke, maar zeer intensieve week!

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn