Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 23 12 2008, en geplaatst in de categorie ~ toetjes.

Kastanjemousse

Mijn zusje ontdekte, in haar zoektocht naar een leuk toetje voor haar aandeel in het Kerstmenu, dat ik maar 1 toetje hier in mijn keuken beschrijf. En dat kan kloppen. In restaurants kijk ik altijd eerst naar de vegetarische gerechten (hoe creatief is de chef?), daarna naar de toetjes om pas dan een keuze voor wat ik wil eten te maken. Maar zelf maak ik zelden toetjes. Maar voor het etentje van vorige week moest ik wel, en toen ik dit toetje zag in het boek Kasteel Engelenburg wist ik direct dat ik dat toetje wilde maken. Maarja, hoe kwam ik aan kastanjes? Het kwam gelukkig goed en het toetje viel erg in de smaak. Al lukte het me niet om het dessert helemaal na te maken, maar mijn variant was zeker al smakelijk genoeg. Dit deed ik:

Kastanjemousse
voor 4 personen

* 200 gr gare kastanjes (uit blik of vacuumverpakking)
* 2 dl melk
* 4 dl slagroom
* 50 gr suiker
* 50 gr poedersuiker
* mooie blaadjes munt

Pureer de kastanjes met de melk en 50 gr suiker. Wrijf het mengsel met de achterkant van een lepel door een bolzeef (extra grote theezeef). De massa moet zo dik als vla zijn, dus voeg evt wat extra melk toe.
Klop de slagroom lobbig (dus niet stijf!) met de poedersuiker.
Spatel de helft van de geslagen room door de kastanjevla (niet te wild, zorg dat de mousse nog luchtig blijft) en zet koel weg. Zet ook de slagroom koel weg.
Lepel een een kwart van de kastanjevla in een glaasje (of gebruik een spuitzak), schep er wat slagroom op en garneer met de munt. Maak zo ook de drie andere toetjes en smullen maar!Â

TiP: Nog spectaculairder wordt het als je het met bladgoud garneert.

Hier het volledige menu waar ik dit nagerecht bij serveerde.

1 reactie

  1. […] Edith’s digitale keuken: kastanjemousse, varkensrollade gevuld met in port gewelde pruimen, aardperensoep met spek en hazelnoten. […]

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn