Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 16 06 2014, en geplaatst in de categorie ~ buffet/hapjes/tapas/bbq/, ~ maaltijdsalades.

Onderwerpen:

, , , , ,

Mijn week vol feta en rauwe ham

Je zult ze vast ook hebben – en daar hoef je niet eens zwanger voor te zijn. Van die periodes waarin je een bepaald ingrediënt heel veel gebruikt. Vorige week zat ik in een feta-rauwe ham-periode. En dat was de schuld van Meneer Eediete.

Mijn favoriete supermarkt lijkt een beetje op de wat grotere en beter gesorteerde ‘Turkse’ groenteboeren in Nederland. Al ligt de focus van deze wat meer op Oost-Europese producten naast alle min of meer Arabische ingrediënten. Denk aan Poolse worsten, allerlei gerookte vissen, verschillende ingemaakte groenten. Ze verkopen er zelfs speculaasjes, met molentjes en al. Maar dan uit Tsjechië zegt de verpakking.
Ik voel me echter het meeste thuis vanwege de enorme uitstalling van groenten en fruit, buiten op de stoep en tegen de hete zon beschermd door parasols. Het motto van deze supermarkt is niet voor niets “If it grows, we can find  it”. En dan bedoelen ze vooral dat het in de San Francisco Bay Area (en iets daar buiten, Mexico bijvoorbeeld! ;-)) moet groeien. Het is een beetje Utrechts Lombok in Californië.

Ik vond er vorige week niet alleen de verse kikkererwten, ik sleepte een tas vol met verschillende groenten mee naar huis. Alles dat maar een beetje naar me lachte, nam ik mee, maar wel in kleine porties. Ik zou 5 dagen alleen thuis zijn. De eerste avond dat Meneer Eediete weg was apte hij al een suggestie: biet gierst Spaanse ham en feta, las ik in zijn WhatsApp. Dat werd goddelijk lekker, ik zal het recept zeker nog delen. Maar het luidde vooral allerlei kleine andere lekkernijen met feta en die Spaanse ham in. Die aangebroken verpakkingen moet immers leeggegeten worden, nietwaar?

Wat dacht je van opgesneden vijgen gevuld met wat feta, omwikkeld met ham en even kort gebakken? De feta combineerde ik met een huisgemaakte wortelspread op een pitabroodje. En af en toe verdween een plakje rauwe ham als vanzelf in mijn mond.  Ook maakte ik een Zomerse salade van meloen, rauwe ham, feta en pistachenoten. Klassieke combinaties, de naam van het gerecht vertellen, is al het volledige recept verklappen Maar vooruit, voor wie het toch officieel wilt:

Zomerse salade met meloen, feta, rauwe ham en pistachenoten

Zomerse salade met meloen, feta, rauwe ham en pistachenoten

RECEPT: Zomerse salade van meloen, rauwe ham, feta en pistachenoten
Heerlijk lunchgerecht

Je hebt nodig, per persoon:
* 1/4 meloen
* 1 plak rauwe ham
* ca 30 gr feta
* 1 volle eetlepel (gepelde) pistachenoten

Je doet:
Verwijder de schil van de meloen en snijd het vruchtvlees in stukjes. Scheur de ham in stukjes. Verkruimel de feta. Hak de noten iets fijner.

Meng alles en geniet!

.

Je kunt dit recept delen via: 

3 reacties

 1. annette
  06/17/2014

  Je inspireert me, Edith!!!!

  • Edith
   06/17/2014

   Dat is ook de bedoeling van deze blog Annette! Geniet ervan.

 2. Kevin | Qadgets.nl
  09/09/2018

  Geweldig om weer terug te gaan naar simpel, maar goede ingrediënten. Ideaal en licht op de maag. Bedankt Edith

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn