Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 16 12 2008, en geplaatst in de categorie etentjes thuis, w.v.t.t.k..

Een winters menu voor 12

Minimaal 1x per jaar willen we als team gezellig uit eten. Soms is het noodzakelijk om de neuzen weer allemaal dezelfde kant (liefst richting het net) te krijgen, soms hebben we wat te vieren (promotie), soms juist niet (degradatie) en soms gewoon voor de gezelligheid.
Om mijn keuken te showen nodigde ik mijn 9 teamgenootjes, trainer en coach uit om bij mij te komen eten. Ik wist al snel dat ik zou gaan koken met allerlei winterse groenten. En ik wilde zo veel mogelijk mee aan tafel kunnen zitten. Dus bedacht ik een menu dat volledig voor te bereiden was en waarin vooral de ovens overuren zouden moeten draaien. Samen met K. deed ik de boodschappen en maakte ik dit:

Amuse-trio in rood, wit en blauw
bietensoepje met wodka en chilipeper
- witlofschuitje gevuld met peer en blauwschimmelkaas
- chipje van truffelaardappel belegd met eend en blauwe-bessensaus

Topinamboursoep met hazelnoten of spek

Varkensrollade met in port gewelde pruimen
Aardappelpuree

Geroosterde winterpeen en pastinaak (zoals in dit recept)
Kweeperenmoes
Rode-koolsalade met appel (deze)

Mousse van kastanje

En die zoektocht? Die was naar de kastanjes. Vers zijn ze nu nog wel te krijgen, maar om ze voor 12 personen te verwerken, dat vond ik teveel gedoe. Liever had ik voorgekookt uit vacuum of blik.

1 reactie

  1. Tanja
    12/16/2008

    Aha, kastanjes dus en dat zou ik nooit geraden hebben. Ik ga er toch vanuit dat in dit jaargetijde alle varianten makkelijk verkrijgbaar zijn. Niet dus en ergerlijk. Menu zal ongetwijfeld fantastisch bevallen zijn. Mooi hoor …

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn