Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 20 02 2014, en geplaatst in de categorie ~ rijst.

Onderwerpen:

, , , ,

Superstylish

Midden in het drukke emigratiegeregel was daar ineens een mailtje van Yvette van Boven. Niet alleen schrijft ze kookboeken, columns, stylet ze eten, heeft ze een restaurant, is de culinair redacteur van Libelle, ze is ook nog eens een hartstikke aardig mens.  Of ik een leuk recept met vis had, voor in de Libelle? Veel tijd om erover na te denken had ik niet. Maar ik had net een waanzinnig lekkere, smaakvolle paëlla gemaakt. Was dat iets? Ja super, vond ze.
Ik stuurde het haar op en dacht er niet meer aan. Ging verder met het geregel en stak de plas over. Tot ze vanmorgen (plaatselijke tijd) weer in mijn mailbox zat met het eindresultaat. Nu is het mijn beurt om super te zeggen. Prachtig toch, hoe ze mijn spontaan gecreëerde paëlla met haar team op de foto wist te zetten?

Zomerse paëlla met chorizo, venkel en vis

* 100 gr chorizo (Stegeman ofzo)
* 1 ui
* 1 tl pímenton (zie Tips)
* 1/2 tl komijnpoeder
* 1 venkel
* 1 rode paprika
* 350 gr paëllarijst (of risottorijst)
* 150 ml witte wijn
* 800 ml visbouillon
* plukje saffraan
* 300 gr sperziebonen
* 4 witvisfilets (mag van alles zijn, twee soorten is ook erg leuk)

Snijd de chorizo in heel kleine blokjes (0,5 x 0,5 cm). Bak ze in een ruime hapjepan licht krokant.
Pel en snipper de ui. Bak deze met de pímenton en komijnpoeder in het chorizovet op halfhoog vuur aan.
Snijd venkel en paprika in kleine stukjes en bak even mee tot ze glazig zien (ca 7 min).
Doe de rijst erbij en bak mee tot de korrels al het vet uit de pan hebben opgenomen.
Blus af met de witte wijn en laat inkoken tot ze bijna verdwenen is.
Verwarm intussen de bouillon met de saffraan en voeg toe aan de paëlla. Laat 20 minuten op laag vuur sudderen tot de rijst gaar is.
Haal de boontjes af en kook ze gaar.
Snijd de visfilets in stukjes en voeg ze met de bonen toe aan de rijst en gaar een paar minuten mee tot de vis niet meer doorzichtig is.

Tips:
– Neem 2 verschillende vissoorten.
– Pímenton is Spaanse gerookte paprikapoeder. Eventueel te vervangen door gewone paprikapoeder en een heel klein snufje chilipoeder.
– Het is ook leuk om een paar zongedroogde tomaatjes door de paëlla te doen.

PS Ken je koken.blog al? Daar schrijf ik ook voor!

.

 

4 reacties

  1. Annette Raymann
    02/22/2014

    Leuk, Edith!!!!!!

  2. Denise
    03/01/2014

    Wat leuk, Edith!

  3. Wendy
    04/15/2014

    Wat stoer! ik hou van de boeken van Yvette!

    • Edith
      04/15/2014

      Me too, Wendy! Zou dit recept er niet mooi in passen? ;-)

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn