Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 04 12 2013, en geplaatst in de categorie w.v.t.t.k..

Onderwerpen:

Hij moet leeg!

Maar liefst 6 verschillende olijfolies, walnoten- en hazelnoten, arachide-, zonnebloem-, sla- en druivenpitolie, een Hongaarse vuurrode paprikaolie, kersenolie en notenolie (beide eveneens Hongaars), truffelolie met (zo lijkt het althans) een echt stukje truffel erin, sesamolie, araganolie en avacadoolie. Rodewijnazijn van eigen restjes wijn, een mooie en een supermarktbalsamico, Moscatelazijn, frambozenazijn, appelciderazijn, rozen- en oranjebloesemwater, rijstazijn, mirin, Japanse sojasaus, ketjap manis, donkere sojasaus, Thaise zwarte pepersaus, oestersaus, vissaus en sushi-azijn. Zeven soorten mosterd, tahin, curry ketchup, ketchup, mayonaises, kappertjes op olie, olijven, Kesbeke zilveruitjes en augurkjes, Aarts peren op sap (als de griep toeslaat), talloze blokjes bouillon en smaakmakers uit binnen- en buitenland, Jonnies piccalilly, trassi. Pakjes room van soja en koe. Tube harissa. Voor op brood: zes soorten jam, pindakaas (wie is er niet groot mee geworden), hagelslag en chocoladepasta. Honing. Van eigen bijen, en van andermans bijen. Verschillende soorten bloem (harde en zachte tarwe, spelt, rogge, etc), suiker, cacao, chocolade, vanillesuiker, gist, bakpoeder en baking soda. Een poes die weet dat haar brokjes en snoepjes er staan. Spaghetti, gewoon en van spelt, penne, groene tagliatelle, vlindertjes, macaroni, spiraaltjes van rijstmeel, noedels, rijstpapier, rijst voor risotto, paëlla, sushi en gewoon. Couscous, bulgur, quinoa, granen, havermout, muesli en cruesli. Blikjes tonijn, ansjovis, makreel en sardientjes, blikken bonen, blikken tomaten en tomatenpuree (ook in tubes), piquillo de lodos, artisjokharten, confit de canard en nog wat potjes van Hak. Potten gedroogde linzen, erwten, zwarte, rode, witte, Krombek-, soja- en gespikkelde bonen.  Rozijnen, gedroogde abrikozen, pruimen en perzikken. Noten in alle vormen en maten. Gedroogde kruiden die niet in de kruidenla passen, gedroogde paddenstoelen, gedroogde pepertjes, paprika’s, tomaten, Iraanse citroenen, rozenblaadjes, leliebloemen, zeewier, kroepoek, gekleurd sesamzaad (groen en zwart). Ontelbare soorten thee, kilo’s koffiebonen, een rek vol wijn.
.

En niets ervan mag mee als ik half januari naar California verhuis.

.

25 reacties

 1. ItsMeBobpa
  12/04/2013

  Waarom verloot je ze niet in een paar keer? Is ook altijd leuk.

  • Edith
   12/04/2013

   Die hele voorraad bedoel je Bob? Maar dat zijn ook grotendeels aangebroken verpakkingen hoor.

 2. Anja
  12/04/2013

  Gaaf California! En succes met het leegmaken… voor je het weet ben je al in Californië. Succes!

  • Edith
   12/05/2013

   Ja, de tijd vliegt zeker Anja. Ik weet het zelf al een tijdje en heb al het een en ander uit de kast gegeten..

 3. Judy Alkema
  12/04/2013

  Goed idee, dat verloten. wat maakt dat nou uit dat de verpakkingen aangebroken zijn. je hebt toch geen enge ziekte? vind het wel van deze tijd om her te gebruiken :)

  • Edith
   12/05/2013

   Dat is ook zo. Maar dan zou het alleen kunnen met droogwaar. Opengebroken flessen versturen enzo zie ik toch niet zo zitten. Ik ga er over nadenken!

 4. Simone
  12/04/2013

  Ik krijg er honger van, geniet van het avontuur!

 5. Fatima
  12/04/2013

  Wow, ga je verhuizen? Voorgoed?
  wat een avontuur zeg!

  Heel veel succes met zoveel mogelijk opmaken, misschien kan je in de supermarkt een kaartje ophangen of rondvragen of iemand wel iets extra’s kan gebruiken de komende weken. Een soort luxe kerstpakket?

  Veel succes

  • Edith
   12/05/2013

   Ook dat is een leuk idee Fatima. En gelukkig ken ik persoonlijk ook wel een aantal lekkerbekken die vast een en ander willen hebben.

 6. Huh? Wat? O?

  Wordt het spannend, stop je met schrijven!! Wat ga je er doen? Blijf je bloggen? Is alles al geregeld of weet je het nog niet zo lang? Tijdelijk of (min of meer) vast? En nog 1001 andere vragen natuurlijk.

  En de Elfstedentocht moet dan ook voor half januari zijn gehouden…

  In elk geval heel avontuurlijk! Enjoy :)

  • Edith
   12/05/2013

   Hahaha, anders houden we toch een alternatieve Elfstedentocht in zonnig California, Ursula? En het speelt sinds mei ongeveer, toen was er het eerste contact. We weten het nu zo’n 5 weken dat het allemaal zeker is. Nouja, als ons paspoort met visum opgestuurd is door het Amerikaanse consulaat, dan is het echt definitief! ;-)

 7. Ellen
  12/05/2013

  Hé wat leuk! Wij zijn ruim 7 maanden geleden naar Los Angeles verhuisd en ik heb stiekem wel wat spullen in onze verhuisdozen verstopt zoals Spaanse paella kruiden, dure whiskey, rijst en thee uit China en een fles azijn uit Schotland. Het is goed gegaan, ze hebben de dozen niet open gemaakt!

  • Edith
   12/05/2013

   Oja, Ellen, we hebben ook nog een drankenkast die leeg moet!! Nouja, daar gooien we dan tijdens het afscheidsfeestje op tafel!
   Tja, ik heb er ook wel over na zitten denken, hoor. Maar veel van wat ik heb (en dat is veel zoals je ziet) is inmiddels ook wel over de datum en dus niet zo zonde om weg te doen.

 8. Meneer Wateetons
  12/05/2013

  Stoer!

 9. Philippine
  12/06/2013

  Wow, big changes! Gaaf hoor! Veel succes met je keuken leegeten maar bovenal met afscheid nemen. Want dat lijkt mij het meest lastige, dat je je vrienden en familie niet in de buurt hebt. En natuurlijk ben ik benieuwd wat je daar gaat uitspoken :-) have fun! Lfs Philippine

  • Edith
   12/06/2013

   Zeker grote veranderingen, Philippine. En afscheid nemen, daar ben ik iedere dag al een beetje mee bezig, hoor. Van kleine dingen, uiteraard. Zoals glazen potjes die ik opgespaard had. Heb ik nu maar weggegeven. Boeken geef ik volop weg. Hopelijk valt het echt grote afscheid nemen dan in januari een beetje mee.

 10. Anne
  12/19/2013

  Op zoek naar een recept voor varkensvlees gevuld met pruimen kwam ik op je pagina. Wat enig! Genieten van je culinaire capriolen en stukjes die zo als column in een weekblad kunnen. Ik kom snel terug om verder te kijken. Begrijp ik goed dat je naar Amerika verhuist?

  Groet,
  Anne

 11. Edith
  12/20/2013

  Dank voor het compliment Anne. Als er een krant of blad meldt met wat ruimte voor een culinaire column, zou ik dat zeker graag doen.
  En ja, ik verhuis over een maand naar de VS. Erg spannend, maar ook veel zin in. Ik blijf hier gewoon schrijven, dus kom gerust terug!

 12. Es'
  12/20/2013

  Ooooh! Je gaat naar Californië? Ik wens je heel veel plezier, succes en mooie ervaringen toe! Go Edith!

 13. Spannende ontwikkelingen in 2014! Een heel goed 2014 in California toegewenst!

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn