Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 04 08 2008, en geplaatst in de categorie ~ rijst.

Onderwerpen:

risotto met citroen en gerookte zalm

Een tijdje geleden las ik ergens een recept voor risotto met citroen. En zoals dat zo vaak gaat, dacht ik, dat wil ik een keer proberen en vergat het vervolgens. Dus toen ik vorige week dit recept bij Culinette zag verschijnen, heb ik het maar gebookmarkt en vandaag probeerde ik het uit. Op mijn balkon was een plukje rucola ineens aan het groeien geslagen en ik had nog wat cherrytomaatjes liggen.
En zo maakte ik het recept volgens de aanwijzigingen van Culinette, maar ik deed het toch een beetje anders. Ik stoofde de laatste 5 minuten de cherrytomaatjes in hun geheel mee met de risotto. Ook had ik nog wat verse oregano in de koelkast liggen en dus voegde ik dat tegelijk met de peterselie toe. En mascarpone had ik niet, wel nog parmezaan die ik over de risotto schaafde.
Echt een gerecht om te onthouden en te verspreiden. Probeer ‘t maar eens.

4 reacties

 1. MrOoijer
  08/04/2008

  Vorige week zondag stond dit ook op mijn lijstje! Maar het voorgerecht was al zo vullend dat we het even hebben moeten overslaan. Ik ga het zeker nog een keer maken!

 2. Edith
  08/05/2008

  Doen!

 3. Yvon
  08/06/2008

  Ik ben gek op risotto! De citroenversie (met wodka) in de top-3, samen met saffraan en de versie van Le Garage met mascarpone en zalm’kaviaar’. Dat laatste door het plopeffect, wat ik me ook voorstel bij jouw recept met de kerstomaatjes.

 4. […] I made this Lemon Risotto with Arugula and Salmon in 2008 for the first time. It was good enough to write about it on my Dutch food blog, but strangely enough, I never made it again. I rediscovered it when it was time for risotto again last week and I scrolled my old blog for inspiration. Lemon Risotto with arugula and salmon it said. […]

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn