Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 03 08 2008, en geplaatst in de categorie > catering.

een Mediterraan buffet

E√©n van de Mannen met Lekkere Hapjes was jarig en had zin om dat uitgebreid te vieren met familie en vrienden. Hij¬ zag het helemaal voor zich:¬ allemaal aan een lange tafel achter in de tuin, lekker eten, lekker drinken en vooral genieten van elkaars gezelschap. Maar hij had niet zo’n zin om zelf de hele dag in de keuken te staan. Daarvoor vroeg hij mij. Of ik voor 25 personen een driegangenbuffet¬ wilde verzorgen? Natuurlijk!
En zo kwam het dat ik afgelopen dinsdag en woensdag¬ actief was in mijn keuken.¬ Omdat je langzaam binnen druppelende gasten niet kan laten wachten met eten tot ook de laatkomers gearriveerd zijn, marineerde ik¬ stevige groene en roodpaarse Kalamanta-olijven, maakte ik bruschetta’s met tapenade en met een frisse tomatensalade, en probeerde ik een recept voor courgettetorentjes uit het boek Vegeteranean uit. Of het wachten nu lang duurde of omdat de hapjes lekker waren, deze antipasti gingen schoon op.
Eenmaal aan tafel kregen de gasten een glaasje gazpacho. Bij deze koude Spaanse¬ tomaten-komkommersoep werden twee grote foccacia’s op tafel gezet. Bertho, √©√©n van de andere Mannen met¬ Lekkere Hapjes¬ die ik nog niet eerder ontmoet had, had deze gebakken. Erbij had ik een mooie Valderama-olijfolie en wat grof zeezout gezet.
Voor het hoofdgerecht hadden de gasten iets meer keus. Ik had vier verschillende koude salades gemaakt. Een salade met boterbonen en tonijn, die ik van Susanna heb afgekeken, een spinaziesalade met zongedroogde tomaat en Parmesaan, een eenvoudige bietensalade met zachte geitenkaas, maar de topper bleek de venkelsalade met blauwschimmelkaas. Bij deze salades serveerde ik een gebraden lamsbout, legde ik hele makrelen en moten zalm op de grill en ging ik rond met kleine aardappeltaartjes.
Als toetje had ik een pruimentaart en een citroentaart gebakken. En met de aardbeien-rabarbertaart die Bertho had gebakken zat iedereen echt vol.
De volgende keer zal ik ook tijd maken om een paar foto’s te maken, want het eten zag er erg smakelijk uit.

Het volledige menu op een rij:
antipasti:
gemarineerde olijven
bruschetta met tomatensalade
bruschetta met olijventapenade
courgettetorentjes

vooraf:
gazpacho
foccacia met olijfolie en grof zeezout

hoofdgerechten:
gebraden lamsbout
makreeltjes met tijm en citroen van de grill
zalm van de grill
aardappeltaartjes
boterbonensalade van Susanna
spinaziesalade met parmezaan
bietensalade met geitenkaas
venkelsalade met sinaasappel met blauwschimmelkaas

toe:
pruimentaart met vanillemascarpone
citroentaart
rabarber-aardbeientaart
en voor de liefhebbers slagroom

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn