Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 16 03 2008, en geplaatst in de categorie ~ buffet/hapjes/tapas/bbq/.

olijven in een krokant jasje

Hoewel Anka en Wil Jansen schreven dat we “geen reiskostenvergoeding, onkostenvergoeding of smartengeld [zouden krijgen], gewoon een gekke dag die je meegemaakt wilt hebben.” kregen we toch een aandenken mee. Een tas vol potjes, flesjes, pakjes en zakjes geproefde producten. En omdat ik als één van de laatsten vertrok, kreeg ik zelfs twee tassen mee. Met als gevolg dat mijn kast uitpuilt van de potten olijven en mosterd, flessen olijfolie en azijn, en dat ik genoeg pakken rijst heb om een heel weeshuis van eten te voorzien. Alleen moet ik dan wel een mix maken van parboiled-, jasmijn-, sushi-, zilvervlies- en snelkookrijst.

tas proeverij

En vooral met die olijven zit ik in de maag. Het zijn allemaal van die kleine krengen die, gevuld met een stukje paprika, in het zuur zijn ingelegd. Jek! Geef mij maar van die grote stevige groene uit de olie, al smaken mij de Griekse roodpaarse Kalamanta’s ook. Die zijn lekker om zo te snoepen. Alle andere olijven moet je, wat mij betreft, goed verstoppen, bijvoorbeeld in een krokant jasje.

* olijven (en dan juist van die kleine zachte uit ‘t zuur)
* 1 ei
* bloem, paneermeel
* olijfolie

Laat de olijven uitlekken en dep ze zo goed en kwaad als het kan droog.
Maak drie schaaltjes. Eén met bloem, één met het losgeklopte ei en één met de paneermeel.
Haal de olijven achtereenvolgens door de bloem, het ei en de paneermeel en klop ze een beetje af. Prik de olijven daarvoor op een gebaksvorkje of gebruik cocktailprikkertjes.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak daarin op middelmatig vuur de olijven tot het jasje krokant is.
Zowel koud als warm lekker.

2 reacties

 1. Karin
  03/16/2008

  Edith, je beschrijft het leuk en het klinkt reuze simpel. Maar toch ga ik dit nog even niet uitproberen. Ik houd helemaal niet zo van olijven.

  Er is trouwens aardig wat gefrituurd vandaag: http://www.wateetons.com/2008/03/16/over-augurken-gesproken-gefrituurde-augurken/ en http://ministerieetenendrinken.web-log.nl/ministerieetenendrinken/2008/03/gefrituurd-ei.html

 2. Barbara
  03/17/2008

  Ben dol op olijven! Maar deze kende ik nog niet. Daar kunnen inderdaad de kerstpakketolijven mooi voor gebruikt worden! :-)
  Leuk tip. Ik ga het eens maken!

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn