Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 07 06 2013, en geplaatst in de categorie ~ couscous/bulgur.

Onderwerpen:

, , , , , , ,

Recept Lente-tabouleh, versie 2

Het lijkt wel of mei ongemerkt voorbij is gegaan. Niet dat er op culinair gebied niets te beleven was. Integendeel. Twee (pers)reisjes maakte ik, ik zette twee leuke plannetjes in werking en in mijn kookcursus lukten alle experimenten. Maar in mijn keuken gebeurde niet zo heel veel. Dankzij het verlate voorjaar bleef ik een beetje bij de kolen en knollen hangen. Alleen voor raapstelen maakte ik een uitzondering. In een stamppotje, want dat paste het beste bij het weer.
Op de valreep werd het nog zonnig in mei, en afgelopen vrijdag ging daarom deze deze lente-tabouleh in de reprise. Maar dan een beetje anders. Zo ging er bijvoorbeeld de lekkerste kaas die ik dit jaar at over. Wigmore. Een brie-look-a-like, maar veel romiger en zachter van smaak, gemaakt van ongepasteuriseerde schapenmelk. Ik bracht het mee uit de prachtigste boerderijwinkel in Engeland waar ik ooit in mijn leven kwam.  
Het restje dat mijn saladelunch de volgende dag werd, at ik met een gekookt eitje. Een fijn alternatief, maar een heel zachte geitenkaas of romige feta kan ook.

 

Lente-tabouleh, versie 2
Voor twee personen

* 2 lenteuien
* 1 sinaasappel
* 1/2 komkommer
* 1/3 koolrabi
* 1 bosje raapstelen
* verse bieslook
* 150 gr couscous
* 1/6e groentenbouillonblokje
* peper en zout
* je lekkerste olijfolie

Snijd de lenteui in dunne ringetjes en doe in een kom. Giet het sap van een halve sinaasappel hierover.
Schil de koolrabi en komkommer en snijd in heel kleine blokjes.
Was en snijd de raapstelen in dunne reepjes.
Snijd ook de bieslook fijn.
Wel de couscous in voldoende kokend water, waarin je een stukje groentenbouillon hebt verkruimeld.
Meng alle ingrediënten, breng op smaak met peper, zout en wat lekkere olijfolie.

Verbrokkel er een zachte geitenkaas of feta over. Een gekookt eitje is ook lekker!

.

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn