Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 13 01 2008, en geplaatst in de categorie recensies.

de lekkerste patat van Nederland

manneken pisZoals gezegd, de afhaalrestaurants in de buurt deden de afgelopen weken goede zaken dankzij mijn griep annex verbouwing. Maar ook gister haalde ik. Na een middagje rondslenteren in het centrum besloten we een Obelix met Vlaamse mayonaise te delen. Dat bleek genoeg als avondeten. Maar dat bleek bij een kleine speurtocht op internet ook bijna een kilo patat te zijn geweest…
Normaal gesproken zou dat geen onderwerp zijn voor deze blog. Maar deze zak met friet was goed! Nu vinden ook meer mensen dat, want de patat van Manneken Pis is al twee jaar op rij gekozen tot de beste frites van Nederland en dat is meer dan terecht. Grote, stevige en krokante aardappelrepen, waarbij je nog echt aardappel proeft. En dat is dan gelukkig ook nog een lekkere aardappel! Stevig blijkt de friet ook nog onderin de zak, als de saus naar beneden is gedropen. Een aanrader!

3 reacties

 1. Ineke Schoemaker
  06/04/2008

  Absoluut niet waar dat dit de lekkerste patat is! Ik ken bijna alle zelfgemaakte patatkramen(zaken) in Nederland.
  Jullie moeten eens in Alkmaar proeven bij de kraam van Valmink (bij het Waagplein), dan weet je niet wat je proeft….. Zij verdienen de 1e prijs. Groeten Ineke

 2. Ineke Schoemaker
  06/04/2008

  De naam is Vlamink en niet Valmink.

 3. Edith
  06/04/2008

  Ik ga niet over de Ranglijst, Ineke. Maar als ik ooit eens in Alkmaar ben, ga ik proeven!

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn