Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 18 12 2012, en geplaatst in de categorie ~ aardappel.

Onderwerpen:

, , , , , ,

Stamppot met Chinese kool en gevulde portobello

Zij: .. Of ben je soms gestopt  met bloggen?
Ik: Nee hoor! Het was de afgelopen tijd alleen erg druk en daarmee de inspiratie wat weg. En ik ben druk bezig geweest met mijn andere  blog over koken.
Zij: Oh gelukkig, want we wilden je graag bij je thuis komen filmen, over je leven als blogger. Wij, studenten journalistiek, willen voor het Eindhovens Dagblad  regionale “internetgoeroes” in beeld brengen en jij hoort daar volgens ons bij.

Dat is een mooi compliment, natuurlijk. Dus zocht ik snel op wanneer ik mijn laatste blogje hier schreef. Oeps!
Gelukkig had ik net twee nieuwe recepten klaar liggen om hier te delen. 

Stamppot met Chinese kool en gevulde portobello, met een jus van gekarameliseerde zilveruitjes

* 1 ui
* klont boter
* halve Chinese kool (dit doe je met de andere helft)
* 350 gr aardappelen
* 1 kleine zoete aardappel
* 4 dl paddenstoelenbouillon (of groentenbouillon)
* 2 portobello’s
* 1/4 bakje mascarpone (of 1,5 dl room of roomkaas)
* 4 volle el zilveruitjes (ingemaakt, uit pot)
* 2 el balsamicoglazuur (of 4 el balsamicoazijn)
* peper en zout

Pel en snipper de ui en bak ruim driekwart in een ruime pan (wok of hapjespan) in wat boter op halfhoog vuur glazig.
Snij de Chinese kool in dunne repen. Het deel waar de dikke nerf zit, mag in dunnere reepjes (< 0,5 cm) dan het deel waar alleen bladgroen zit.
Voeg de kool toe aan de ui en bak even mee.
Voeg na een paar minuutjes een 1 deciliter paddenstoelenbouillon toe en laat zo de kool met deksel op de pan (en het vuur lager) garen (ca 15 minuten, afhankelijk van hoe stevig je de kool wilt hebben).
Schil intussen de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in 15 tot 20 minuten gaar.
Verwarm nog een klont boter in een koekenpan en bak hierin de rest van de ui glazig.
Schraap met een theelepel de lamellen uit de paddenstoelen en bak dit kort mee met de ui. Voeg twee eetlepels mascarpone toe en laat zachtjes warm worden.
Vul de portobello’s met dit uimengsel en leg de portobello’s in de pan. Doe een deksel erop en laat ze in ca 15 minuten gaar worden.
Verwarmin een andere koekenpan, laat de boter smelten en bak hierin op hoog vuur de uitgelekte zilveruitjes lichtbruin. Voeg de balsamicoglazuur toe en laat lekker stroperig worden. Blus af met de rest van de paddenstoelenbouillen en laat dit inkoken tot een lekkere jus.
Stamp de (uitgelekte) aardappels, de gestoofde chinese kool, de rest van de mascarpone, peper en zout tot een stamppot.
Gebruik serveerringen om een mooi torentje van de chinesekoolstamppot te maken, leg de gevulde portobello en schuin tegenaan en garneer met de jus van zilveruitjes.

En ja, als de opnames online staan, laat ik het natuurlijk weten.

.

2 reacties

  1. Lisenka
    11/21/2016

    Wat een heerlijk recept, de zilveruitjes met balsamico, super lekker!!! De borden gingen schoon leeg.

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn