Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 20 06 2006, en geplaatst in de categorie ~ couscous/bulgur.

Onderwerpen:

, , , , , , , ,

[vega] couscous met gebakken geitenkaas

De eerste keer dat ik couscous at vond ik het helemaal niet lekker. Met behulp van een pakje uit de supermarkt en de daarop geschreven bereidingswijze ging ik aan de slag. Wat ik erbij at, dat herinner ik me niet meer. Wel dat ik de couscous zelf veels te zout vond. Niet lekker, was de conclusie. Dit gerecht kwam ook niet in mijn digitale kookboek terecht. De reden waarom ik later toch weer een keer couscous probeerde weet ik niet meer, wel dat het me nu wel goed beviel. Met als gevolg dat ik nu toch zeker eens in de twee weken een keer iets met couscous doe. Dit recept vond ik op de “Eten & Genieten”-pagina’s van de Telegraaf, waar Ramon Beuk de huiskok is.

couscous met gebakken geitenkaas

150 gr couscous
1 courgette
1 aubergine
1 rode paprika
200 gr geitenkaas
2 dl groentenbouillon
1 eiwit
bloem
2 dl sap van (een of twee) sinaasappel(s)
1 eetlepel koriander
bieslook�

Meng de couscous met 3 el olijfolie zodat de olie elke couscouskorrel geraakt heeft.
Voeg de kokende kippenbouillon toe aan de couscous en laat met deksel op de pan ca 10 min wellen.
Courgette, aubergine en paprika in kleine stukken snijden en bakken in hete grillpan.
Groenten door de couscous mengen.
Snijd de geitenkaas in 2 stevige plakken, haal ze door de bloem, vervolgens door het eiwit, en weer door de bloem en bak ze aan beide kanten in olijfolie een minuut aan in een pan met antiaanbaklaag.
Neem de kaas uit de pan, blus af met de sinaasappelsap en laat dit tot 1/3 inkoken.
Verdeel de couscous over de borden, schep de kaas op de couscous en schenk de saus eromheen en bestrooi met bieslook.

TiP: je kunt de couscous met groenten ook laten afkoelen en koud bij de (warme) geitenkaas eten.’

.

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn