Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 28 08 2012, en geplaatst in de categorie ~ oven.

Onderwerpen:

, , , ,

Eenpersoonscourgettetaartje

Als ik eens een avondje alleen eet, haal ik voor het gemak vaak wat uit de vriezer. Is Meneer Eediete langer van huis, dan kook ik. De gerechten zijn vergelijkbaar met die ik maak voor twee, maar vaak in een eenvoudigere en/of snellere variant. Ook in deze courgettequiche ging ik voor een shortcut.
De vulling gaar ik niet voor. Courgette kan je ook rauw eten, dus daar zit de winst. In mijn geval wilde ik de keuken niet vies maken, nadat ik net de muren geschilderd had. Ook het sjalotje gaat rauw in het gerecht. En dat proef je. Dus neem echt een kleintje, of gebruik maar een klein beetje.

Courgettetaartje voor 1 persoon
In een kleine springvorm

* 2 plakjes bladerdeeg
* 1 klein sjalotje
* 100 gr courgette
* 1 ei
* 70 gr milde blauwschimmelkaas
* 2 el bloem
* groene kruiden, zoals peterselie, bieslook, tijm
* peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien. Leg ze met de plakkanten tegen elkaar en rol ze met een deegroller uit tot een circel waarmee je de bodem en wanden van de vorm kunt bedekken. Bedek de ingevette bakvorm met de bladerdeeg.
Rasp de sjalot en de courgette.
Kluts het ei los. Snijd de kaas in kleine blokjes.
Meng sjalot, courgette, ei, kaas, bloem, kruiden, peper en zout en doe het mengsel in de bakvorm.
Bak de courgettequiche in ongeveer 15 minuten af.

Ben je met z’n tweeën, neem dan zoveel bladerdeeg als er in je grote springvorm past en verdubbel de hoeveelheden. Ook kan je meer eieren gebruiken, maximaal 4.

 .

2 reacties

 1. Denise
  09/01/2012

  Klinkt erg goed! Ik maak ook regelmatig kleine taartjes, ziet er meteen leuk uit. Dit recept lijkt me trouwens ook erg lekker met geitenkaas i.p.v. de blauwschimmelkaas.

  • Edith
   09/06/2012

   Ja, ik ben ook fan van kleine taartjes. Al is het maar omdat ze ook zo handig zijn om mee te nemen en onderweg (als ik ‘s avonds mijn kookcursus ga geven) op te eten!
   En ja, geitenkaas met courgette is ook fijn. Gelukkig is courgette een allemansvriend, nietwaar!

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn