Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 27 07 2012, en geplaatst in de categorie w.v.t.t.k..

Onderwerpen:

, , , , ,

Verjaardagsbarbecue

Barbecueën wilde ik, op de -op alle fronten- leukste en mooiste dag van het jaar. Dat er vrienden mee zouden eten, werd pas in de ochtend besloten. Reden om me nog iets meer uit te sloven en een lekker en gevarieerd pakket aan grillwaar te verzinnen. Het werd gewaardeerd en leverde me dit complimentje op:  Wow, je hebt hier niet eens sausjes bij nodig! (En die had ik dan ook niet op tafel staan..)

Voor degenen die aan een paar woorden genoeg hebben om geïnspireerd te worden, dit legde ik op de grill:

vispakketjes
zeezalm met lente-ui, courgette, olie en verse groene kruiden
gamba’s op een stokje
gemarineerd in komijnpoeder, heel klein snufje chilipeper, limoensap en dille
coquilles
gemarineerd in vanilleolie en met het stokje erdoor op de grill
zoete aardappel
geblancheerd en ingesmeerd met een marinade van ahornsiroop, kaneel en yoghurt
plakjes courgette
in groene kruidenolie
maiskolf
geblancheerd, en na afloop ingesmeerd met (zelfgemaakte) bloemen/kruidenboter
kiphaasjes
gemarineerd in gember, knoflook, chili, sinaasappeljam, mosterd en olie
hamburgertjes
met groene kruiden
speklapjes
met veel grove mosterd (ideetje van Meneer Eediete)
venkelworst
kon niet ontbreken, natuurlijk!

Ernaast: koud bereide taboulleh (later meer daarover), brood, kruiden/bloemenboter (met oa. courgettebloem en borage), twee verschillende tapenades, komkommersalade, mini-romatomaatjes, olijven en een fles bloemenwater (zoiets, maar dan met de bloem van een dropplant, borage, marjoraanbloemetjes en een takje citroenmelisse).

Op bovenstaande foto zie je wat ik ervoor terug kreeg: een krat groenten uit de moestuin. Met de klok mee: witte biet, snijbiet, chocciabiet, pompoen, bonenkruid, rode en gele ui, twee soorten aardappels en gemengde sla.
Het kookboek From Yvette’s kitchen to your table kreeg ik drie dagen geleden al van een vriendin, die op Sint Maarten de kleindochter van auteur Yvette Hyman (inmiddels zelf overleden) ontmoet had. Ik denk dat ik vanavond de laatste raadpleeg om (een deel van) de eerste op tafel te zetten. Ben ik gewoon nog een dag een beetje jarig!

.

Laat een reactie achter

Nieuwste berichten

Jullie reacties

BlogSociety

@EdithDourleijn