Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 22 06 2007, en geplaatst in de categorie w.v.t.t.k..

nieuwe speeltjes

Op de laatste dag van de vakantie verkende ik Brescia. De regen en de siësta dwong ons de plaatselijke bijenkorf te verkennen, waar twee heel leuke speeltjes stonden te wachten om mee genomen te worden naar Nederland. Een beetje culi heeft natuurlijk al een pastamachine en een passevit, zo ook ik, maar de één was kapot en de ander werd gewoonweg overtroffen door het exemplaar dat in deze winkel stond.

pastamachine

Deze pastamachine neemt je bijna al het werk uit handen. Het enige dat je nog hoeft te doen is je ingrediënten te kopen. Links zie je een (oranje) maatbeker met een vak voor meel en een vak voor vocht, bovenin zit een mengkom met grote deeghaak die voor je kneedt en op de plaats van de maatbeker hang je daarna je rollers die door de machine worden aangedreven. Vooral dat laatste maakt mij blij, aangezien je altijd drie handen nodig lijkt te hebben om je deeg door een kleine handmatige machine te halen. Eén hand om het deeg boven de roller te houden en goed door de roller te begeleiden, één hand om het deeg onder de roller weer op te vangen en één hand om de roller aan te drijven en te laten rollen. Verder is het natuurlijk een plaatje!
Ook de huidige passevit in huize eediete lijkt soms drie handen nodig te hebben. Vaak springt de zeef of het mes los of staat het hele ding te wankelen boven pan of kom. Dit exemplaar staat zelfstandig, zodat je met twee handen uit de voeten kunt. Boven gooi je stukjes tomaat, zij worden stevig door een roller geduwd en komen er linksonder uit. Dan glijden de tot moes geprakte tomaten over het glijbaantje naar rechts, waar je een schaal hebt staan die ze opvangt.

passevit

Tot zover de theorie. Als de praktijk anders mocht uitblijken, dan lezen jullie dat hier!

4 reacties

 1. Lien
  06/23/2007

  O super ik ben dol op zulke speeltjes. Ik ben heel benieuwd of je ‘passapomodoro’ fijn vindt werken. Als ik het goed begrepen heb komen links dus de vellen en pitten eruit en de passato rechts? Wanneer ga je de eerste test doen?

 2. Chris
  06/24/2007

  Oh wat ben ik nieuwsgierig naar de werking van het pastading!

 3. eediete
  06/24/2007

  ik zal beide apparaten deze volgende

 4. […] even have a dedicated, beautiful orange pasta maker (picture!), that bought in Brescia (Italy) and smuggled back home with me in my carry on. But it’s on […]

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn