Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 13 04 2007, en geplaatst in de categorie recensies.

hebzucht!

moroVandaag had ik de kriebels. Het zullen de lentekriebels wel zijn (aan jachtinstincten doe ik niet), maar ik moest en zou weer een nieuw kookboek hebben. Nu had er al langer 1 op het oog, nl Moro van Sam & Sam Clark. Deel II kocht ik toen deel I al lang en breed uitverkocht was en niet meer werd herdrukt en mijn verlangen naar deel I groeide en groeide. Gelukkig ontdekte ik dat MrOoijer geregeld uit deel I kookt, zodat ik toch van tijd tot tijd mijn shot Moro kreeg. En kon ik me al bijna niet meer herinneren wanneer ik mijn laatste kookboek kocht, dus werd het tijd om de stad weer in te gaan. Ook de ramsjkrant was net uit, dus slagen zou ik zeker.
In totaal ben ik met vier boeken thuisgekomen. Met Moro, inderdaad. Ook Jeffrey Steingartens bundeling met Nieuwe avonturen van de man die alles at was in de aanbieding en zal mij zeker 30 avonden voor het slapen gaan vermaken. Dertig verhalen kortom, voor fijnproevers (aldus de achterkant) over allerlei verschillende onderwerpen. Ik ben erg benieuwd, want zijn eerste bundel ken ik niet. Voor echt geen geld lag er ook een boek met Hongaarse specialiteiten. Dat kon ik niet laten liggen en dat betekent dat ook dit boek ook een plaatje in de kast en soms naast het fornuis zal moeten veroveren. En tenslotte lag er ook een boekje over de Afghaanse keuken: Noesje Djaan. Hoewel ik al zeker 5 boeken over de verschillende keukens uit het Midden-Oosten (in de breedste topografische zin) heb, van de Afghaanse keuken weet ik helemaal niets. Daar gaat dit boekje verandering in brengen.
Andere verleidelijke boeken, zoals Arabesque, de nieuwste Claudia Roden over de beste keukens van het MO (Marokko, Libanon en Turkije) in duizend-en-één smaken, Eten op Aarde van Linda Roodenburg, heb ik met moeite kunnen achterlaten in de boekhandel. Mijn verlanglijstje heb ik dus met deze boeken uitgebreid.
Maar voorlopig ben ik wel weer even zoet!

5 reacties

 1. MrOoijer
  04/13/2007

  Eindelijk heb je Moro I :-)

  Maar wat ben ik jaloers. Ik was vandaag even in centrum Utrecht voor iets zakelijks, veel te weinig tijd voor het marktje op het Vredenburg, voor de boekhandels, voor Lombok, maar vergeleken daarbij is Leiden al een dorp en Leiderdorp dus helemaal.

  Maak er iets moois uit, zou ik zeggen, het aanbod aan de juiste ingredienten in de buurt is groot genoeg!

 2. eediete
  04/14/2007

  zeker, wat dat aan gaat ben ik gezegend met Lombok! heerlijke wijk om uit te koken ;-). de slogan van de winkeliersvereniging is niet niet voor niets “koop in Lombok, ontdek de wereld”.

 3. meneer Wateetons
  04/16/2007

  Ah.. Jeffrey Steingarten. Tamelijk vermakelijk, al had ik gehoopt dat hij de titel van zijn boeken wat letterlijker nam. Dat viel wat tegen, maar zijn schrijfstijl is prettig en het verhaal over het bakken van pizza’s is ongeevenaard.
  (Nog steeds niks gevangen trouwens)

 4. eediete
  04/16/2007

  mijn kriebels zijn in elk geval wel wat gaan bedaren ;-), maar in Steingarten ben ik nog niet begonnen, dus nog steeds erg benieuwd..

 5. Zilvervis
  11/11/2010

  Lees ook mijn verslag van een heerlijk avondje Afghaans eten in een Utrechts buurthuis, waar ook een Afghaans sprookje bij werd verteld.
  http://zilvervis.wordpress.com/2010/11/11/afghaanse-geneugten/

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn