Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 12 04 2007, en geplaatst in de categorie w.v.t.t.k..

de boer op!

Prentenboeken, sprookjes, de┬ kinderboerderij en het tv-programma Boer zoekt vrouw zijn altijd zo’n beetje de belangrijkste bronnen geweest voor mijn beeld┬ van het boerenleven.┬ En tegenwoordig zijn daar de kookbladen bijgekomen, die maar blijven hameren dat je als echte culi toch altijd je producten zo veel mogelijk direct van het land moet eten. Dus ben ik afgelopen zaterdag maar eens een kijkje gaan nemen op de De Lindenhoff in Braambrugge. Sinds jaar en dag levert┬ boerenechtpaar Te Voortwis┬ aan bekende koks (‘t bewijs wordt geleverd in┬ 50 koks en 1 boer) en op zaterdagen ook aan particulieren.
Nadat je de A2 bij afslag Loenen verlaten hebt gaat het pad verder┬ langs de Vecht. Dan wordt het lastig op om op de weg te blijven letten, want er is aan alle kanten veel te zien, maar doe dat maar wel, want de weg is hier en daar aardig bochtig. Gewoon de bordjes Braambrugge volgen, Braambrugge doorrijden en dan na een kilometer ofzo zie je vanzelf een groot landhuis dat De Lindenhoff heet aan je rechterkant. Daarnaast ligt de boerderij.
De lammetjes waren aan het spelen in de wei, af en toe raasde er een trein van Utrecht naar Amsterdam of omgekeerd voorbij, luxe auto’s reden af en aan en er heerste een gemoedelijke sfeer op de boerderij. In de slagerij stonden vier mannen┬ ontspannen┬ te werken en iedereen te voorzien van vlees en informatie. Ook de andere medewerkers hielpen je direct met je vragen of het afwegen van groenten.
Uiteindelijk ben ik gezwicht voor producten waar ik normaal gesproken niet zo eenvoudig aan kan komen: zeekraal, verse tuinbonen, haasjes en een stuk van de bout van een zuiglam, heerlijke gerookte ontbijtspek en licht gezouten ham van het Braambrugse big, boerenboter en chips van de Hoekse hoeve. Daarnaast was ik nieuwsgierig naar de merguez-worstjes, de filet americain en de Agria aardappel. Helaas was Diny Schouten┬ om half 3 al vertrokken, dus haar pat├ęs moet ik een andere keer proeven.
De echte culi-expert zal nu vragen: kom je normaal gesproken niet zo eenvoudig aan Agria-aardappels? Wat vreemd, want dat zijn┬ bonken die veelvuldig gepoot worden in Nederland. Ja, inderdaad, dat las ik┬ toen ik eenmaal thuis was ergens op het internet (kan het nu niet meer terugvinden). En hoewel het niet de bedoeling was om de lamshaasjes (in een honing-tijmsausje) met zelfgebakken friet te eten, heb ik dat wel gedaan. Op diezelfde site stond dat de Agria-aardappel daar juist uitermate geschikt voor is. En dat is waar! Lekker met huisgemaakte mayonaise en een salade met veldsla en tomaten van Braambrugse grond.

mayo

Met een kwartiertje rijden van Utrecht is het voor mij te doen om hier eens vaker mijn boodschappen te gaan halen. Is het voor jou te ver weg, abonneer je dan op de nieuwsbrief om ook de Smaak van deze bijzondere┬ boerderij te krijgen.┬ ┬

4 reacties

 1. Dennis
  04/17/2007

  Fiets bijna wekelijks langs de Lindenhoff, maar wist niet dat ze daar een winkeltje hadden. Binnenkort toch maar eens een kijkje nemen :)

 2. eediete
  04/17/2007

  doen!

 3. Dennis
  04/30/2007

  Heb afgelopen zaterdag even kort een kijkje genomen in de boerderijwinkel. Wat een aanbod zeg, zag er allemaal goed uit. Ga denk ik daar ook op de zaterdag wat vaker shoppen.

 4. Er is naar dit bericht gelinkt:

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn