Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 06 06 2012, en geplaatst in de categorie ~ Eindhoven de lekkerste.

Onderwerpen:

,

Öztürk market

Culiwinkelen in het buitenland, dat is voor veel foodies een favoriete hobby. In mijn vorige woonplaats had ik mijn buitenland op loopafstand. In Lombok vond ik vele mediterrane en exotische winkels met de halve uitstalling op de stoep, geurige kruiden en specerijen, mij onbekende groenten en fruit en bijzondere potjes, blikjes en zakjes die je altijd even moet omdraaien om te lezen wat de inhoud is. Nu ik bij Eindhoven woon, stap ik voor bijzondere winkels op de fiets of in de auto. Zo ook voor Öztürk market, inmiddels één van mijn favoriete adresjes. Ik ga er naartoe als ik heimwee naar de Kanaalstraat voel opkomen.

Ook bij Öztürk market, genoemd naar één van de eigenaren, staan buiten groentenbakken. Ik zie watermeloenen, citroenen, sinaasappels, uien en ander fruit en groenten die wel tegen een buitje kunnen. Binnen loop je tegen de rest van de groenten aan. En als je je omdraait zie je de kruiden en even verderop al het fruit. Niet het mooiste, volgens gangbare veilingnormen, maar wat geeft het. Een kromme komkommer smaakt net zo lekker als een rechte. 

In de schappen staan allerhande potten en pakjes. Bonen, honing, tomaten, sap, snoepgoed, knabbelwaar, noten, zuidvruchten, ingemaakte groenten, rijst, couscous, bulgur, spreads en ik weet niet wat al meer. Langzaam snuffel ik alle schappen af en mijn mandje begint uit te puilen. In de koelkast staan ontelbare verschillende soorten feta en feta-die-geen-feta-mag-heten, kaas, worst en vleeswaar, verse gist en zuivel. Ik vind rauwmelkse boerenboter van Mathijssen en in het zuidvruchtenschap Iraanse gedroogde citroenen. Bij de slager is het – evenals in de rest van de winkel – brandschoon en van de hele lamspoten snijdt hij af wat ik nodig heb. Dan schep ik mijn favoriete olijven in een bakje en draal ik nog even voor het schap kruiden en specerijen. 

Tevreden met mijn aankopen ga ik naar de kassa. Ik kijk verlangend uit naar de geuren en smaken, die komende dagen uit mijn keuken zullen komen. En dat werden onder andere deze vegaburgers van ful medames (morgen staat het recept online).

Bedankt, @elhes, voor de tip!

Öztürk market - St Petrus Canisiuslaan 62 –  5643 WG Eindhoven

Heb jij ook tips voor lekkere en leuke adresjes in en rond Eindhoven? Vertel ze me onder dit bericht! Daar zie je ook de groeiende lijst van al mijn favorieten.

.

9 reacties

 1. Esmée
  06/06/2012

  In Alkmaar zitten er ook een paar. Toko Tropicana en *naam vergeten* op de Gedempte Nieuwe Sloot zijn mijn favorieten. En ik mis altijd een karretje want mijn arm doet altijd zeer, maar karretjes passen niet tussen de schappen!
  hahaha

  En Beverwijk is niet zo ver hier vandaan, ik ben een gezegend mens. Foodie. Bedoel ik.

  Oeps, zie nu net je vraag over in en rond Eindhoven. Sorry.

  • Edith
   06/06/2012

   Oh, dat geeft nix hoor, adresjes zijn altijd leuk om te delen.
   Enne, ik ben toevallig over een paar weken in Beverwijk, maar helaas niet in het weekend, dus geen bezoekje aan de Bazaar voor mij. Vind ik oprecht jammer, want ik ben er nog nooit geweest. Gelukkig had ik Lombok!

 2. Elsa
  06/06/2012

  Dat gaan ze leuk vinden. Stuur je hen ook een linkje?

 3. Elsa
  06/06/2012

  Ga ook eens naat gastery t wasven in Eindhoven,
  Biologische bakkerij, koffiebranderij, keuken met groenten uit eigen tuin enz

  • Edith
   06/06/2012

   Ja, over het Wasven heb ik je vaker gehoord. En anderen ook. Ga ik dus zeker eens bezoeken. Ben ik erg nieuwsgierig naar geworden, inmiddels.
   En goede tip om de mensen van öztürk te mailen, ga ik doen.

 4. Es
  06/08/2012

  Als je in Beverwijk bent, dan is wel Oriental open hoor! Alleen niet op maandag. Gaan! Want daar zijn ook zoveel lekkere dingen te koop.
  ;)

 5. Theo
  09/10/2013

  de beste turkse slager van eindhoven zit in vaartbroek: Argane, op Stoutheuvel 4.
  super lekker lamsvlees, kalfsvlees en kip en vaak ook goede kwaliteit groente en fruit.

 6. Cristina
  01/04/2014

  Özturk ken ik, die is inderdaad goed. Zelf ben ik een grote fan van Amazing Sang Lee op de Woenselse Markt, een grote toko met ook een exotische snackbar. Deze heeft een zeer groot assortiment van Surinaams tot Indiaas. Vergelijkbaar is de Amazing Oriëntal op de Langdonkenstraat (net achter de Willemstraat). Ook deze heeft een uitgebreid assortiment.

  • Edith
   01/05/2014

   Amazing Oriëntal ken ik, Cristina. Dat is zeker een fijne toko. Maar dat geldt ook voor Amazing Sang Lee. Dat is toch die met dat uitgebreide buffet bij de ingang?

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn