Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 13 06 2006, en geplaatst in de categorie ~ maaltijdsalades.

[vega] exotische rijstsalade

exotische rijstsalade In de zomer van 1998 werd ik gebeld door het toenmalige vriendje van G dat hij een surpriseparty voor G wilde organiseren en of ik a. wilde komen en b. iets lekkers mee wilde nemen. Op de receptenscheurkalender stond toen deze rijstsalade. En hoewel ik toen niet zo van de rijstsalades was, heb ik ‘m toch uitgeprobeerd en het is een favoriet geworden.

¬

  • (snelkook)rijst voor 2 personen
  • uitje, rode peper, 2 appels, 2 sinaasappels, 2 bananen
  • 4 el mayonaise, 2 el ketchup, 2 el olie, 2 el room
  • 4 el kerrie, peper en zout
  • Kook de rijst gaar en laat afkoelen
    Snij de ui en het pepertje fijn en snij¬ het fruit in hapklare brokken (en besprenkel evt met citroensap tegen verkleuren)
    Meng mayo, ketchup, olie, room, kerrie en peper en zout tot een sausje
    Mix alles in een grote schaal (eerst het pepertje en de ui door de dressing, dit door de rijst en dan als laatste al het fruit erdoor) en smullen maar

    Met vlees:
    De vleesliefhebber kan een halve kipfilet (250 gr) in z’n geheel braden en als deze is afgekoeld in hele kleine stukjes snijden en door de salade doen

    Bron: receptenscheurkalender 1998

    Laat een reactie achter

    Nieuwste berichten

    Jullie reacties

    BlogSociety

    @EdithDourleijn