Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 01 04 2012, en geplaatst in de categorie geproefd en getest.

Onderwerpen:

,

#Foodswap – part 2

Wie wat weggeeft, kan wat terug verwachten. Tenminste, als je mee doet aan een foodswap. Het idee is dat iedereen voor een ander een lekker pakket maakt en intussen niet verklapt voor wie dat is en wat er in komt te zitten. Wat ik maakte schreef ik hier, en ik ben blij met Didi d’r reactie onder dat bericht, dat mijn pakket in de smaak viel. En gelukkig kan ik hetzelfde zeggen over het prachtpakket dat ik mocht ontvangen. Van niemand minder dan organisatrice Es. Die hier beschrijft wat ze zelf ontving.

Een leuke keukengadget (gekocht, niet duurder dan 7,50 Euro)
Ik kreeg er zelfs 2! Allereerst een supergrappig theebootje. In een metalen hulsje doe je je thee en daarbovenop schroef je een bootje van plastic. Dat hang je in je kopje thee. Terwijl de thee trekt, blijft het bootje drijven. Supergrappig.
En daarbij kreeg ik ook een ieniminie koekenpannetje met een spatel in de vorm van een gebakken eitje. Als je net als ik fan van de Xenos bent, dan ken je ze vast ook. Ik moest altijd glimlachen om dit pannetje en ontdekte vanmorgen bij het ontbijt dat er precies een van onze eigen-kippeneitjes (formaatje xs) in gebakken kan worden.

Een zelf gebakken product (koekjes, brood, crackers, cake etc)
Brood dus. Een foccacia met rozemarijn en grof zeezout die ik alleen nog hoefde op te piepen in de oven. Kan ik er een abonnement op krijgen, Es? Dat ik iedere zaterdagochtend er één bezorgd krijg? 
Ook kreeg ik nog 8 verschillende bagels. Die liggen al in de vriezer om een andere keer van te genieten.

Een kruidenmengsel (voor gehakt, shoarma, salade etc)
Ze verklapte het al in de opdracht. Ik kreeg een kruidenmengsel voor shoarma. Het ruikt heerlijk en ik zal het deze week zeker weer maken, heerlijk van de bakplaat.

Je favoriete recept uitgeprint of handgeschreven
Es schreef voor mij haar recept voor pizzadeeg uit. En dat kwam mooi uit, aangezien ik zo’n beetje iedere twee weken pizza bak en zoekende ben naar het perfecte recept. Vanavond probeerde ik het deeg van Es uit, en dat beviel goed. Binnenkort kan je een blogje verwachten over mijn pizzadeegvorderingen tot nu toe.  

Iets dat gedroogd is (kruiden, tomaten, groente, fruit, doe eens gek en bedenk iets!)
Dat waren echte vanillepeulen uit Madagascar. Ik kan niet wachten tot ik deze kan gebruiken.

Een grappig snoepje of ander zoets
Zelfgemaakte cakepops. Toen ik deze recensie schreef vroeg ik me al af of er echt mensen zouden zijn die dit soort dingen zou gaan zitten knutselen. Ik heb het antwoord! Ik kreeg 4 cakepops in de vorm van een ijsje. Als ik straks bij de koffie nog trek heb (ik heb pizza op, weet je nog!), zullen we ze proeven.
En voor als ik ze niet lekker zou vinden, denk ik?, kreeg ik ook een pakketje turons. Hmmm.

Een product naar keuze, zelf gemaakt of zelf gekocht
En ook deze opdracht heeft Es ruim opgevat. Ik kreeg maar liefst drie potjes met Italiaanse heerlijkheden: honing met truffel, balsamicoglace en perencompote. Ook kreeg ik nog een potje met szechuanpeperkorrels, die heel intrigrend ruiken. Eens kijken wat ik daar mee kan. Spannend!

Mooi he?
En wil jij ook eens meedoen? Es is van plan om nog eens eens een foodswap te organiseren, dus houd haar site goed in de gaten!

.

2 reacties

 1. Es
  04/01/2012

  Wat leuk om te lezen dat het pakket je goed is bevallen!
  Wanneer ik naar de foto kijk word ik blij omdat ik je er plezier mee heb gedaan. Ik heb met al mijn liefde iets leuks voor je willen maken en ben heel gelukkig dat het goed in de smaak is gevallen. (Ik weet natuurlijk dat je broodjes hebt getest he? Ik schoot helemaal in de stress! ;)
  X, S

  • Edith
   04/01/2012

   Wat ik zo gezien heb, viel het bij iedereen (op eentje helaas dan na) wel goed, he? Zonder afbreuk te willen doen aan de moeite die iedereen in het pakket stopt (en ikzelf even goed, ik heb er zelfs een mixer aan opgegeven!), is het natuurlijk toch vooral het idee dat iemand moeite heeft gedaan dat helemaal geweldig is. Al die liefde en energie die erin zit, dat proef je er toch aan af!? Ik wel hoor. Superinitiatief vind het ik.

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn