Edith's keuken – Edith Dourleijn

Extra

Dit bericht is geschreven op 20 03 2012, en geplaatst in de categorie recensies, werk.

Onderwerpen:

, ,

Uit ontbijten als een keizer?

Ik zag me al bij die verschillende winkels binnenstappen met zo’n enorme camera achter me aan. Jij nu ook? Houd dat beeld nog even vast.
Gisterochtend kreeg ik een e-mailtje of ik wilde meewerken aan een item van RTL’s EditieNL. Het was de redactie opgevallen dat retailers steeds vaker ontbijtjes aanbieden. Na de IKEA en HEMA kan je nu ook je eerste maaltijd van de dag bij de Intratuin gebruiken. Ze zochten alleen nog iemand die iets over die ontbijtjes zou willen vertellen. Ik vond het doodeng, maar zei toch ja. Omdat we het niet gingen doen zoals ik in de eerste zin schetste.

 
het testen de apparatuur & de overblijfselen van de ontbijtjes

Verslaggever Michiel en cameraman Frank zouden de ontbijtjes ophalen en bij mij thuis afleveren. Dus besteedde ik mijn ochtend aan het schoonmaken van de keuken en serre, streek ik mijn mooiste jurkje om daarna toch een andere aan te trekken vanwege een vlek, deed mijn lenzen in en haalde ik een kam door mijn haren. En toen was het wachten geblazen. En maar proberen die zenuwen een beetje in bedwang te houden..

Uiteindelijk vond ik het heel erg mee vallen. Terwijl ik iets proefde, stelde de verslaggever al de volgende vraag, maar ik wist me te bedwingen en mijn mond eerst keurig leeg te eten. Ook was ik blij dat ik me de uitspraak waaraan de titel van dit blogje refereert nog correct herinnerde (Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar). Misschien hoor je die vanavond wel! Het eindresultaat zie je vanavond vanaf 18.15 bij EditieNL op RTL4. Hier op koken.blog zie je een foto waarbij de verslaggever een van de eitjes test.

En oja. Guppie was blij met het plakje ham en  de kippen krijgen morgen de restjes van het brood en de croissants! 

update: het item is op de site van Editie NL te bekijken!

.

6 reacties

 1. Denise
  03/20/2012

  Wat leuk! Ga de uitzending straks even opzoeken!

 2. PaulO
  03/21/2012

  OK, ik mis dus niets als ik blijf bij m’n koffie & krantje thuis als ontbijt …

  • Edith
   03/21/2012

   Nee, want dat krantje krijg je er niet bij, in die winkels.. ;-)

 3. ulrik
  03/24/2012

  Welke kwam er als beste uit?

  • Edith
   03/27/2012

   Tja, tis maar waar je van houd.. De fabrieksomelet van de hema, het vieze croissantje van de ikea of de vierkante plakjes ham van de intratruin. Op het ontbijtje van de laatste was het minst aan te merken, en dankzij de ham nog ietsjes uitgebreider dan de andere twee. Wel 3x zo duur. Maak zelf maar je conclusie! ;-)

Laat een reactie achter

BlogSociety

@EdithDourleijn