Edith's keuken – Edith Dourleijn

Een kijkje in de Californische keuken van Edith Dourleijn

Masseer je boer .. eh.. boerenkool

Kale = kool. Dat stond er op de button van een van de kassières bij Whole Foods. Het is bedrijfsbeleid dat iedereen zijn eigen persoonlijkheid via zijn schort mag uiten, het liefste via buttons. Ik […]

19 09 14 · in ~ maaltijdsalades · 2 reacties

Maistortilla’s maken zonder tortillapers. Het kan!

Mijn kookstijl omschreef ik eerder al als ‘nieuwsgierig’. Rare peulvruchten, zoete citroenen, restjes verwerken (1,2,3) of een bekende techniek toepassen in een heel andere stijl, daar heb ik lol in. Ontdekken hoe deze ingrediënten smaken, […]

09 09 14 · in ~ overig · reageer!

Snoezelen over eten

Ik ben een soezelaar. Een dutter. Een snoezer. Niet iemand die makkelijk vroeg uit bed te krijgen is. Laat staan vroeg uit zichzelf wakker wordt. Zich zelfs verbaasd dat er mensen zijn voor wie het […]

Eetdagboek: een weekje terug in NL

Als je naast deze ook nog wat andere foodblogs een beetje volgt, weet je dat eetdagboeken erg populair zijn. Het leek mij een leuk idee om mijn weekje terug in Nederland te beschrijven aan de hand van het […]

03 09 14 · in w.v.t.t.k. · 3 reacties

Appeltaart-speculaaskoeken

Over een paar nachtjes zet ik weer voet op Nederlandse bodem. Hoewel ik nog niet echt iets mis – buiten dan familie en vrienden natuurlijk, ik bedoel op eetgebied -, begint zich in mijn hoofd toch […]

Courgette in een identiteitscrisis

“Ik weet het echt niet meer.” zei mijn nieuwe buurvrouw. Na een uitgebreide rondleiding door haar moestuin stonden we voor een groepje planten die wat weg hadden van een courgette- of een pompoenplant. Beide was […]

15 07 14 · in ~ pasta · reageer!

Achterlopende speltsalade

Negen uur loop ik hier achter. Als ik mijn bed in rol, vallen jullie eruit. En tijdens mijn ontbijt lees ik jullie tweets over het avondeten. Dat levert soms al vroeg voldoende inspiratie voor de rest […]

25 06 14 · in ~ couscous/bulgur · 2 reacties

Mijn week vol feta en rauwe ham

Je zult ze vast ook hebben – en daar hoef je niet eens zwanger voor te zijn. Van die periodes waarin je een bepaald ingrediënt heel veel gebruikt. Vorige week zat ik in een feta-rauwe ham-periode. En […]

Wortel-pistache-hummus

Kwaliteit. Iedere keer kan er ik toch weer door verrast worden. Aangenaam, uiteraard. Ik had het al met aardbeien, later met kaas, goed vlees, en nog tal van hier onbeschreven producten. Vialone Nano risottorijst bijvoorbeeld. Of […]

Het is een feestelijk en spannende dag tegelijk. Edith's keuken is 8 jaar oud, en Edie eats (mijn Engelstalige blog) gaat nu online!

Dat vieren we met appelpulpflappen!

Feestelijke no waste-flappen

Het is een feestelijk en spannende dag tegelijk. Edith’s keuken is 8 jaar oud, en Edie eats (mijn Engelstalige blog) gaat nu online!

Dat vieren we met appelpulpflappen!

04 06 14 · in ~ brood/gebak/snoep · reageer!
Gedroogde bonen hebben eerst ook aan een plant gegroeid. Maar nu gebruik ik verse ... kikkererwten! 

Salade met gegrilde courgette en verse kikkererwten

Een Aha-erwt!

Gedroogde bonen hebben eerst ook aan een plant gegroeid. Maar nu gebruik ik verse … kikkererwten!

Salade met gegrilde courgette en verse kikkererwten

01 06 14 · in ~ maaltijdsalades · 9 reacties
“Als je naar de zon kijkt, zie je de schaduw niet”

“Als je naar de zon kijkt, zie je de schaduw niet”

Een mooie uitspraak van een bijzonder mens. Voor haar dit recept.

Citroengrasrijst met edamameboontjes en erwtenscheuten + koningsoesterzwammen van de grill

07 05 14 · in ~ rijst · reageer!

Meer lekkers

Klik hier voor meer berichten.

BlogSociety

@EdithDourleijn