Edith's keuken – Edith Dourleijn

Een kijkje in de Californische keuken van Edith Dourleijn

Courgette in een identiteitscrisis

“Ik weet het echt niet meer.” zei mijn nieuwe buurvrouw. Na een uitgebreide rondleiding door haar moestuin stonden we voor een groepje planten die wat weg hadden van een courgette- of een pompoenplant. Beide was […]

15 07 14 · in ~ pasta · reageer!

Achterlopende speltsalade

Negen uur loop ik hier achter. Als ik mijn bed in rol, vallen jullie eruit. En tijdens mijn ontbijt lees ik jullie tweets over het avondeten. Dat levert soms al vroeg voldoende inspiratie voor de rest […]

25 06 14 · in ~ couscous/bulgur · 2 reacties

Mijn week vol feta en rauwe ham

Je zult ze vast ook hebben - en daar hoef je niet eens zwanger voor te zijn. Van die periodes waarin je een bepaald ingrediënt heel veel gebruikt. Vorige week zat ik in een feta-rauwe ham-periode. En […]

Wortel-pistache-hummus

Kwaliteit. Iedere keer kan er ik toch weer door verrast worden. Aangenaam, uiteraard. Ik had het al met aardbeien, later met kaas, goed vlees, en nog tal van hier onbeschreven producten. Vialone Nano risottorijst bijvoorbeeld. Of […]

Het is een feestelijk en spannende dag tegelijk. Edith's keuken is 8 jaar oud, en Edie eats (mijn Engelstalige blog) gaat nu online!

Dat vieren we met appelpulpflappen!

Feestelijke no waste-flappen

Het is een feestelijk en spannende dag tegelijk. Edith’s keuken is 8 jaar oud, en Edie eats (mijn Engelstalige blog) gaat nu online!

Dat vieren we met appelpulpflappen!

04 06 14 · in ~ brood/gebak/snoep · reageer!
Gedroogde bonen hebben eerst ook aan een plant gegroeid. Maar nu gebruik ik verse ... kikkererwten! 

Salade met gegrilde courgette en verse kikkererwten

Een Aha-erwt!

Gedroogde bonen hebben eerst ook aan een plant gegroeid. Maar nu gebruik ik verse … kikkererwten!

Salade met gegrilde courgette en verse kikkererwten

01 06 14 · in ~ maaltijdsalades · 9 reacties
“Als je naar de zon kijkt, zie je de schaduw niet”

“Als je naar de zon kijkt, zie je de schaduw niet”

Een mooie uitspraak van een bijzonder mens. Voor haar dit recept.

Citroengrasrijst met edamameboontjes en erwtenscheuten + koningsoesterzwammen van de grill

07 05 14 · in ~ rijst · reageer!
Hoe krijg jij inspiratie voor de eeuwige vraag: Wat eten we vandaag?

En het recept heb ik al in de titel van deze blog verklapt!

Filo-spinaziequiche met zongedroogde tomaatjes en geitenkaas

Hoe krijg jij inspiratie voor de eeuwige vraag: Wat eten we vandaag?

En het recept heb ik al in de titel van deze blog verklapt!

28 04 14 · in ~ oven · reageer!
Een jaar geleden begon heel onverwachts het grote avontuur.

En dus bakte ik... een soort van speculaaskoeken. Op z'n Californisch.

De dag waarop alles veranderde

Een jaar geleden begon heel onverwachts het grote avontuur.

En dus bakte ik… een soort van speculaaskoeken. Op z’n Californisch.

Chinezen eten alles. Dat vooroordeel ga ik hier niet ontkennen. Integendeel.

En het recept? Chinese 'pilav' met paksoi en spek

Alleseters

Chinezen eten alles. Dat vooroordeel ga ik hier niet ontkennen. Integendeel.

En het recept? Chinese ‘pilav’ met paksoi en spek

21 04 14 · in ~ overig · reageer!
Met een fijn Welkom Lente-recept

Stamppot met postelein en gevulde portobello's

Porcelein

Met een fijn Welkom Lente-recept

Stamppot met postelein en gevulde portobello’s

16 04 14 · in ~ aardappel · 2 reacties
Over verontschuldigingen en onverwacht snoepen op de Farmer's Market

Niet van biet

Over verontschuldigingen en onverwacht snoepen op de Farmer’s Market

12 04 14 · in w.v.t.t.k. · reageer!

Meer lekkers

Klik hier voor meer berichten.

BlogSociety

@EdithDourleijn